SLAPEN TUSSEN DE ALPACA'S? HET KAN OP ZONNEVELD!

Zonneveld Alpaca's in Drenthe

Van harte welkom op de website van Zonneveld Alpaca’s in Tiendeveen, Drenthe. Zonneveld Alpaca’s is een Alpaca boerderij die zich voornamelijk richt op de vermeerdering van kwalitatieve hobby Alpaca’s met een leuke en bijzondere kleur, rustig karakter en een mooie bouw. Daarnaast worden de Alpaca’s recreatief ingezet, wij organiseren Alpaca wandelingen, diverse Alpaca overnachtingen en arrangementen en een “Feed & Greet” met Alpaca’s. Verder produceren wij jaarlijks een klein aantal luxueuze kwaliteitsdekbedden van Alpacawol van onze eigen Alpaca's. Zonneveld Alpacas’s wordt gerund door Joanna en Sander. Zij zullen je enthousiast begeleiden tijdens je bezoek aan Zonneveld Alpaca's.
Zonneveld Alpaca's is uitsluitend op afspraak geopend.

Covid-19/Corona: woensdag 6 mei 2020: We zijn gesloten tot dinsdag 02 juni 2020. Daarna gaan alle activiteiten in aangepaste en kleinere vorm verder.

Wil je ons wat vragen? Of reserveren?
Stuur gerust een mailtje naar info@zonneveldalpacas.nl Je krijgt snel antwoord.

Wat is een Alpaca eigenlijk voor dier?

De Alpaca wordt in de hoge Andes in Zuid-Amerika als huisdier gehouden en behoort tot de kameelachtigen. Een ruwe schatting gaat ervan uit dat er in de Andes meer dan drie miljoen alpaca's leven. De Alpaca heeft een schofthoogte van ongeveer negentig centimeter en een lange hals, met een mooie dikke vacht. Een Alpaca wordt gemiddeld twintig tot vijfentwintig jaar oud. De Alpaca is een zeer zachtaardig dier die in de Andes vooral voor de wol en het vlees wordt gehouden. Het is ook een duurzaam dier; daarvoor zijn meerdere redenen. De Alpaca is een herkauwer die een hoog rendement haalt uit schrale voeding. De Alpaca heeft weinig water nodig en is zeer vruchtbaar. Daarnaast heeft Alpacawol een unieke hypoallergene vezel die slijtvast, dus duurzaam, en thermo regulerend is. Het vlees is vetarm en eiwitrijk en heeft een hogere voedingswaarde dan rundvlees. De Alpaca is van nature een vluchtdier maar tegelijkertijd zijn ze reuze nieuwsgierig. Wanneer je je rustig gedraagt, zullen de Alpaca's vrijwel altijd naar je toe komen om aan je te snuffelen en je van dichtbij te bekijken. De Alpaca's vormen samen een kudde maar elke Alpaca heeft een eigen karakter. Waar sommige dieren heel toegankelijk zijn naar mensen, zijn anderen wat meer terughoudend. En tot slot; Ja! Alpaca's spugen! Maar eigenlijk alleen naar elkaar en niet naar mensen. Dus maak gerust een afspraak voor een Alpaca avontuur op Zonneveld!

 

 
Facebook   Instagram   Youtube kanaal
Zonneveld Alpaca`s krijgt een
5.0 uit 5 op basis van 57 beoordelingen 57