DE LEUKSTE ALPACA BOERDERIJ VAN DRENTHE!

 

Zonneveld Alpaca's is de leukste Alpaca boerderij!

In Drenthe, vlakbij Hoogeveen ligt Alpaca boerderij Zonneveld Alpaca's. Op Zonneveld worden Alpaca's gehouden voor de wol en voor vermeerdering. Van de wol laten we dekbedden maken. Elk jaar worden er cria's (veulens) geboren en elk jaar worden er een aantal dieren verkocht. Daarnaast zijn een aantal Alpaca's getraind om te wandelen met onze gasten. Ook kan je Zonneveld Alpaca's op afspraak bezoeken voor een Feed & Greet met onze Alpaca's.

Slapen tussen de Alpaca's van de boerderij

In het stallencomplex van de Alpaca boerderij is een slaapkamer gemaakt. Je kan dus slapen tussen de Alpaca's van Zonneveld! Een unieke ervaring die je niet mag missen. De Stalovernachting is een arrangement van één nacht voor twee personen. Je begint je verblijf met een Feed & Greet met de Alpaca's en de volgende morgen sluit je af met een alpaca wandeling. Zelfs het diner en een ontbijtmand zijn bij het verblijf inbegrepen. Geheel verzorgd logeren bij onze alpaca's. Kijk op de pagina stalovernachting voor meer informatie en beschikbaarheid.

Alpaca boerderij Zonneveld Alpaca's

Op onze Alpaca boerderij scheren we de Alpaca's één keer per jaar. De wol van de volwassen dieren laten we wassen en kaarden. Daarna worden er dekbedden van gemaakt. Alpacawol wordt als een van de meest luxueuze wolsoorten ter wereld beschouwd. De wol heeft een holle vezel waardoor het heel goed isoleert bij kou en goed ademt bij warmte. In tegenstelling tot schapenwol bevat alpacawol geen lanoline waardoor de wol hypoallergeen is. Dat betekent dat alpacawol weinig tot geen allergische reacties oproept. Door de gladde en holle vezel in de wol kriebelt de wol van Alpaca's niet. Meer dan 80% van de mensen met een allergie voor wol kunnen producten van alpacawol zonder problemen gebruiken. 

Waarom kies je voor Alpaca boerderij Zonneveld Alpaca's?

Persoonlijke aandacht
Kleinschalig
Diervriendelijk
Betaalbaar
Educatief

Wil je onze Alpaca boerderij bezoeken? Maak dan een afspraak voor een Feed & Greet  Je kan ook komen logeren op Camping Zonneveld of bij B&B Veerkant en Vruistuk Beiden zijn gelegen bij de boerderij.

 

 

 

 

 
Facebook   Instagram   Youtube kanaal
Zonneveld Alpaca`s krijgt een
5.0 uit 5 op basis van 57 beoordelingen 57